NOVOSTI

AEDA A3
Uskoro, novost u našoj ponudi barka 3,1m dužine koju karakterizira brz i stabilan trup.

DUBROVNIK 800 WORK
Nove inačice otvorenih radnih brodova idealne za prijevoz putnika, prijevoz robe, ribarstvo, školjkarstvo i sve druge djelatnosti ovisno o opremi i opcijama nadgrađa plovila.

Dubrovnik 800

Distinktivnog dizajna, Dubrovnik 800 nudi prostran i dobro raspoređen interijer za krstaša od 9 metara. Kormilarnica s krovnim otvorom i velikim kliznim bočnim prozorima čini jednu veliku svjetlu i prozračnu cjelinu zajedno s dobro osmišljenim kokpitom (dvije lateralne klupe po cijeloj dužini kokpita). U sklopu kormilarnice smještena je kuhinja (sudoper, kuhalo, hladnjak 75 ltr), blagavaona i upravljačko mjesto. Na krovu je solarna ploča koja će omogućiti neprekidan rad hladnjaka i bitnih elektronskih instrumenata, bez potrebe za dodatnim paljenjem motora. Pramčani dio po običaju je rezerviran za ovisnike sunčanja (jastuci su standardni), dok neuobičajeno velika krmena platforma osim za kupanje može poslužiti i za pohranu pomoćnog čamca dok je Dubrovnik 800 u plovidbi. Ispod palube nalazi se kabina s dva V ležaja, toaletni prostor s električnim WC-om i tušem, te zadovoljavajuće velikim prostorom za spremanje stvari. Nasuprot toaleta-a je omanji prolaz u koji se može ukorporirati treći ležaj (dužine 1,90 m) uz lijevi bok broda.

Zatvorena kormilarnica i poludeplasmanski čvrsto građeni trup, omogućuju plovidbu kroz sva četiri godišnja doba. Najveća brzina s Volvo ili Yanmar dizel motorom od 160 KS iznosi 20-ak čvorova. Krstareća brzina iznosi 16 čvorova, a uz potrošnju od oko 20 ltr/h i velike spremnike goriva, Dubrovnik 800 nudi izuzetno veliku autonomiju plovidbe. Brod je iznenađujuće dobro opremljen standardnom opremom, u koju osim već spomenute solarne ploče spadaju i pramčani potiskivač, električno sidreno vitlo, hidraulične trim peraje, reflektor, spremnik septičke vode i sl. U ponudi su i opcije po želji kupca.

TEHNIČKI PODACI
LOA: 29'53 ft
Dužina preko svega: 9,00 m
Širina: 3,00 m
Težina: 3.600 kg
Spremnik goriva: 240 ltr
Spremnik vode: 100 ltr
Spremnik septičke vode: 60 ltr
Broj postelja: 3+2
Broj kabina: 1
Motor: 160 KS
Maksimalna brzina: 20 čv
Krstareća brzina: 16 čv